Sleep vs mornings

Har hållit mig själv väldigt sysselsatt på senaste tiden måste jag ändå säga. Jobbar som sagt, varje vardag, och träffar mysiga människor under kvällar och helger. Har det riktigt trevligt nu för tiden, om man bortser från dem tidiga morgonarna när jag känner för att dra täcket över huvudet och spy så fort väckarklockan låter. Tur att mamma finns. Hon är den som fixar frukost till mig och motiverar mig till att faktiskt stiga upp ur sängen. Önskar att man då kunde få tiden att stå stilla, så jag fick sova... Bara fem minuter till.

Att vara vaken har väl dock sina fördelar också, antar jag. Det är trots allt då jag kan ägna mig åt alla mysiga middagar, fikastunder och telefonsamtal som trots allt gör detta sommarlov så fantastiskt mysigt. De senaste helgerna har jag dessutom dragit till Smedsuddsbadet med lite folk, väldigt mysigt att kunna njuta av dagssolen för en gångs skull, istället för att sitta inne på ett kontor när solen lyser som starkast. Jag ska dock inte klaga. Har rätt trevligt, för det mesta iaf. Det enda jobbiga är när människor som ringer in till företaget är väldigt upprörda över någonting. När dem inte vill något hellre än att ta ut det på någon genom att skälla för att visa sin ilska. Vem blir då det första bästa "offret" för just det? Jo, nämligen jag, receptionisten som inte har någonting med själva felet att göra, utan fungerar som informatör när det gället ämnet. Lite jobbigt bara. Sen så finns det ju faktiskt trevliga människor som ringer också, som tackar för god service och önskar mig en underbar sommar eller en trevlig fortsatt dag. Sms från mina kära sötnosar lyfter också upp humöret, så tack världen för att det fortfarande finns saker som lyser upp dessa dagar. Dagar när sommarlovet innehåller ansvarstagande, istället för ren tanklöshet samt plats för extrem spontanitet. Men jag ska som sagt inte klaga...

/Madeleine

Travellers

Denna afton har jag ätit middag på Rossini med min kära gudfar. Italiensk mat är bland det bästa jag vet. Och sällskapet lika så. Jag och min gudfar har en extremt angenäm och ganska speciell relation, eftersom han under hela min uppväxt funktionerat som en slags "extra-pappa" som drar med mig ut på olika resor, runt om i världen. 'Den som får ansvara för den endast roliga delen när det kommer till min uppväxt och visa mig platser utanför Sverige', för att citera honom själv. Lars heter han och är en av dem underbaraste människorna och resesällskapen som någonsin funnits. När jag var 11 år så åkte vi till Paris, vilket var vår första resa tillsammans. Följande år reste vi till Rom och året efter det till London. Året efter det till Malta och året efter det åkte vi tillbaka till London ett antal gånger efter varandra. Nu var senaste resemålet ett återbesök i vackra Paris.

Nu tänkte jag bara ge ett litet smakprov av vår senaste vistelse i London, där vi nu varit fem gånger tillsammans. Vi var där under det senaste påsklovet, alltså 26-30/3 detta år. Där njöt vi av massa italiensk mat, såg "we will rock you" (som är en av mina absoluta favoritmusikaler) för andra gången, vandrade runt i Hyde Park och shoppade på Primark (min favoritaffär, som tyvärr inte finns i Sverige, buhu). Längtar tillbaka till denna underbara stad...



Gudfar och jag. Vandrandes på Oxford street, på väg hem en kväll från nån italiensk restaurang.



Oxford street, dagtid var detta platsen för mycket och trevligt spring i olika affärer.



Beskåda världens godaste dessert! Cheesecake från restaurangen La Caricatura, som var så fantastiskt god att endast detta verk är anledning nog att åka tillbaka. Kort och gott så jag kan avsluta med att konstatera det självklara - Jag älskar London och vill tillbaka så snart som möjligt.

/Madeleine


First hour's philosophy

Jag vet att det var ett bra tag sedan jag skrev någt vesäntligt, men nu är det ju faktiskt så att jag har börjat jobba. Går upp 06:40 varje morgon och kommer hem runt 17:15 varje eftermiddag för att gå ut med Homer. Tiden därimellan måste jag leva och sedan sova för att orka fortsätta. Det har hänt väldigt mycket på senaste tiden och allting har varit ganska uppochner. Jag vet att livet genrellt aldrig håller en rak kurs utan bjuder på väldigt många kurvor här och där, när du minst anar det. Men den senaste tiden har trots allt känts... annorlunda. Har hunnit uppleva mycket under det här sommarlovet och inte minst innan det också. Trots allt är det väl ändå det som får mig att älska att leva, trots att jag inte alltid känner det. I stort sett tror jag dock att jag kan se mig själv som den lyckligaste människan på jorden, för jag har så många olika saker att leva för. När jag och min bästa vän, fru och andra halva Ariana kommer in på djupa saker, såsom filosofi lik denna, inser jag hur otroligt underbart det är att känna att man har saker i sitt liv som väger tyngre än vad de mindre underbara sakerna gör. Att vågen som håller innehållet av ens liv på något sätt väger mer på den sidan som håller det positiva, det som får en att orka leva, trots det negativa på andra sidan. Sedan är vi ju alla olika såklart, och innehållet i dessa metaforiska "vågar" ser helt olika ut från person till person. Instinkter och vanor får oss att vinkla våra upplevelser och intryck olika. Men det är trots allt det som gör oss till människor, och vi är alla unika och sannerligen perfekta i vad vi själva är. Oavsett balansgången av vågen.

/Madeleine 

Tunes for moods

Vilken musik väljer du när du känner...

..dig upprorisk:
Fighting - Yellowcard
..att du inte orkar längre: Move Along - The All American Rejects
...för att dansa: Poison - Alice Cooper
..att du fått ditt hjärta krossat: Always All Ways - Lostprophets
..att du vill bli på bättre humör: What If - Plain White T's
..för att festa: No Tomorrow - Orson
..för något lugnande: Save You - Simple Plan
..för att sjunga: Wake Up - Story of the Year
..att du vill dra täcket över huvudet och bara ligga där: Watch the Sky - Something Corporate
..dig kär: Still Dreaming - Silverstein eller Make Damn Sure - Taking Back Sunday
..dig riktigt förbannad: False Pretense - The Red Jumpsuit Apparatus
..för att gråta: Best I Ever Had - Vertical Horizon
..dig osäker: Disenchanted - My Chemical Romance

I'm off to Sicily

God morgon får man väl lov att säga. Kommer intala mig själv det genom hela morgonen, eftersom jag aldrig kommer säga god natt. Ska nämligen inte gå och lägga mig nu som vanliga ungdomar med sommarlov, utan klockan 4 denna morgon, om ungefär en och en halv timme, kommer en taxi hit och plockar upp mig för att köra mig till centralen där min pappa väntar. Då ska vi till arlanda för att sedan flyga till Sicilien. Får försöka sova på planet eller nåt sånt, antar att jag inte är i någon som helst position att klaga? Sitter just nu och lyssnar på en av dem mest sentimentala låtar jag vet; Shadows and Regrets- Yellowcard. Blir lite sentimental såhär på tisdagsmorgonen. Känns så himla skumt att sticka iväg igen, har ju knappt varit hemma nånting.

Dagen har iaf varit ett trevligt avsked. Började med att jag försov mig som vanligt och kom försent in till stan där jag skulle träffa Niko. Han förlät mig som tur var. Vi gick då och köpte min frukost och åt den på BK och spelade Ludo. Mihi, skrattar fortfarande. Sen gick vi till Bengans och kollade på en massa skivor, bara för att musik är bland det bästa som finns. Sen skildes vi åt och jag pallrade mig till gallerian där jag träffade Jenny. Vi åt hennes lunch och hade det hur mysigt som helst. Gick sedan in i ett H&M som låg alldeles för nära för min plånboks bästa. Intalade mig själv att jag behövde ett köpa ett par tröjor, en kjol och en bikini för att ha med mig Italien. Jag shoppar nämligen alldeles för mycket, men om jag intalar mig själv att jag verkligen behöver det jag köper så känns det inte lika farligt. Fast ändå, det känns alltid så himla underbart att spendera pengar, så jag antar att det jämnar ut sig någonstans? Sen drack vi lite kaffe på coffeehouse by george och var sedan tvugna att skiljas åt. Har haft en underbar dag och sitter nu bara och väntar på att klockan ska bli fyra och jag ska dra iväg utomlands igen. Hoppas att allting är som det ska här i Sverige medans jag är borta.

//Madeleine