Ocean breathing waves

Jag var bara tvungen att piffa upp mitt liv, tydligen genom att byta tema på min blogg. Om det blev snyggare och ser mer intressant ut eller inte, vet jag inte. Det får ni avgöra, det är som min mormor alltid säger: "Det ligger i betraktarens ögon" och jag tror det stämmer. 

Summer is near

Vårtecken
Mitt första vårtecken (jag funderar på att göra en Kurosh och ha en tävling om vem som kan ta & skicka in den finaste vår/sommarbilden till mig, med ett pris även här såklart)

Fler detaljer inom kort...

Orionteatern

...var mitt hem under denna dag! Jag har fått dansa hela dan & jag är så lycklig! Jag dyrkar dans! Vill ni höra en sammanfattning av min underbara dag kanske? well, here, you will have to listen to it anyway!
Jag vaknar på soffan av att solen lyser in, min första tanke: Jesus! Jag kan inte vara sen! Detta får inte hända! Sedan tittar jag på min telefondisplay och upptäcker att jag vaknat precis i tid för att gå upp & göra mig iordining, gissa vem som blev lättad? Jag gör mina vanliga "morgonsysslor" duschar, äter vetekuddar samt packar iordning en väska och drar hemifrån. Åker in till danscenter med Gavin DeGraw i öronen och väntar på Sandra i sällskap med Lollo. Lollo har de sötaste kläder på sig jag någonsin sett i form av ränder, hängslen, stora mjukisbyxor och converse. Hon är så hipp! En wannabe-geek in stripes som hon kallade looken. Sedan kommer Sandra och vi byter om, går ut från danscenter som nu mera är våran loge och hittar till Orionteatern med hjälp av en gubbe som tyckte att vi skulle piska varandra. (Våra scenkläder var nämligen menade att få oss se ut som hästfolk [vit skjorta, svart väst, leggins och hotpants] med tillhörande accesoar i form av en piska) Vi såg allt annat än hästaktiga ut, vi såg snarare ut som ett par servitriser, eventuellt städerskor som storhandlat på Aftodites apotek.

Hursomhelst så flyter vårt ljusrep på ganska bra, om man bortser från att vissa personer inte var där och att golvet var extremt strävt. Efter detta så är det bara att vänta på att första föreställningen ska börja... Detta gör Sandra, Ebba, Johanna, Elin &  Jag genom att öva lite med de andra hästjäntorna, utföra påhittad yoga, stretcha samt äta kexchoklad. Sedan är det dags förföreställningen nummer ett! Hela gruppen promenerar bort till teatern i scenkläderna och du kan bara tänka dig hur folk stirrar! Det var länge sen man fick mycket uppmärksamhet. Vi måste ha sett ut som mimarnas parad, i regnet och allting. Jag måste erkänna, dagens mysigaste stunder var faktiskt mellan den första och den andra föreställnignen. Jag, Sandra, Elin, Ebba och Johanna promerar bort till donken i medis (mer slang åt folket) och ja, folk stirrar jefligt mycket nu också. Men vi kom överens om att vi gillar uppmärksamheten, så det var roligt. Middagen på McDonald's är såklart skitmysig och jag får avsluta med en glass on the house (råkade svara rätt på VM-målets skraplottsfråga). Sedan fortsätter vår resa längs götgatan och katarina bangata för att sedan dansa extremt fantastiskt  på den andra föreställningen. Där jag även har äran att få ha mina sötnosar Mandis och Sandra (en helt annan Sandra än den tidigare i inlägget) i publiken. Det var underbart. Jag överväger serisöt att skippa kirugi-karriären och bli dansare istället. Det gör mig lycklig.

// Madeleine

Friktion

Vi är lediga! Hallelujah! Det var extrmet länge sedan jag fick ägna en hel dag åt att skriva, kolla sönder ögonen på 'vänner' och prata mycket i telefon. En hel dag! Sådana stunder är ovärdeliga. Gårdagen var faktiskt väldans mysig dock, trots skolan, fast det mysiga började förstås inte förrän den hade slutat. Eller jo, det gjorde den! Fick ett glädjerus under SO-lektionen som varade resten av dagen/kvällen/natten. Först följde jag min fina Mandis till medis för att sedan åka tillbaka till skolan igen. Det var värt det dock. Kurosh, Viktor, Sandra och jag åkte sedan in till stan, äter en gudomlig pizza (Super Supreme med cheese crust) på Pizzahut och ser sedan Da Vinci-koden, sal ett, i salongens balkongsoffor! Talk about luxory... Sedan fick jag även spendera lite tid med min favorit-Gabriel och även träffa hans Amanda och Nicolina, det var roligt. Well, now i have got to go! Take care pepole <3

//Madeleine

Sunshine in the rain

Trusting desire, starting to learn
Walking through fire, without a burn


Textrader ut världens absolut bästa musikal, som ni nu alla vet vilken, förstås! Nu sitter jag än en gång och bloggar några få minuter innan jag måste iväg till skolan, det är roligast i morgonljuset helt enkelt. Jag har dans idag och efteråt ska jag och Curry (Kurosh) gå på bio & se Da Vinci-koden... Avundsjuk? Jag har dessutom varit nära att kolapsa flera ggr de senaste dagarna, lärarna har blivit galna! Vi har för mycket skolarbete just nu och allt ska vara klart innan kristi himmelfärd, gissa vem som kommer få sitta uppe mitt i natten? Jo, alla i min årskurs(?) typ... En annan sak ngn varit så god att påpeka är att jag klagar väldigt mycket, men den fina komplimangen angående min s.k. korvläpp från Filen & Irma håller mig ändå på gott humör. Trots att dumma människor har mage att förolämpa mig på det sättet. Fast, vem vet? Jag kanske klagar väldigt mycket :S Men då ger vi världen en uppgift att komma på roliga saker att prata om istället. Wupsidaisy! Nu måste jag tyvärr dra mig hemifrån för att hinna i tid till matten! Puss på alla trevliga människor där ute, you know I truly, madly and deeply love you!

// Madeleine 


Jag var bara tvungen...

Lyssnar på just nu: "Chariot" med Gavin DeGraw, såklart! Vad annars, fågetecken utropstecken.
Jobbigaste skolämnet:  Alla är lika tidsfördrivande, men genomlidliga när man har Mandis brevid sig.
Favoritcafé: Sandy's på Drottninggatan, mys-pys! Underbar omgivning och underbara mackor!
Favorittidning: Tough one! Måste nog visa att jag kan vara typiskt kvinnlig ibland och svara Cosmopolitan, älskar faktiskt den tidningen! Men Pause, Elle & de andra typiska modetidningarna ger faktiskt väldigt mycket njutining de också (oj, det där lät perverst?)
Största som händer i sommar: Malta, tror jag. Ren nöjesresa! Ska bli så extremt underbart! Vill dessutom spendera lite tid med i Brystal tillsammans med Mandis, men vi får väl se hur det blir med den saken.
Favoritplagg i garderoben just nu: Mina sjukt snygga, (läs:) vita jeans från Cheap Monday.
Längd: Extremt lång, säger vissa. Runt 1.80 skulle jag tro, något kortare kanske. Men andra säger att det är fint att vara så lång, för då kan man bli modell! :)
Byter gärna garderob med: Mandis, Irma m.fl. men helst vill jag utveckla min egen!
Vanligaste färgen på mina kläder: Svårt! Svart kanske, men jag älskar vitt! Och har det på mig rätt ofta, det med. Men usch vad svartvit jag verkade helt plötsligt! Har faktiskt lite färglatt också!
I sommar kommer jag gå klädd i: Massor med moderiktiga klänningar i Mischa Barton-stuk.
Men absolut inte i: Päls och kaninöron(?) 
Jag doftar: Lovely by SJP, den är perfekt.
Min yngsta kusin heter: Magnus, är väl vuxen nu skulle jag tro.
Favoritmodellen just nu:  Kommer alltid älska Tyra Banks mest av alla!
Byxa eller kjol?: Byxa, tror jag. Fast gärna den lite kortare varianten så söta pojkar kollar så gulligt på en :P
Sminktips till allmänheten: Krämögonskugga är Guds gåva till mänskligheten.
Jag trodde att han skojade när han sa: "Såklart du kan"
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja?: Oj, vad svårt! Något dyrt, förmodligen. Just nu dregglar jag efter ett par kilklacks-sandaletter från Ayayo, som ni alla förmodligen redan vet vid det här laget ;)
Senast utlästa bok: "Kort kjol", så hemsk & så sorglig.
På rasterna i skolan: Står vid Mandis skåp och berättar vilken lektion som är vår nästa.
Mitt rum kan beskrivas som: Just nu har jag ju inget, eftersom den delen av lägenheten renoveras i denna minut, men sen blir det himmel och pannkaka! Ska med hjälp av IKEA skapa ett rum som jag aldirg kommer vilja lämna! Aldrig någonsin!
Mig själv med tre ord: Omtänksam, snäll och lång.
Jag tränar: Dans, pilates, joggar & sover...
När jag var liten ville jag bli: Polis. Tror att det var för att man fick en egen hund eller nåt i den stilen(?)
Linje på gymnasiet: Just nu hoppas jag på att Rytmus ska tillfredställa mina krav, annars blir det väl Södra Latin, om man kommer in, Viktor Rydberg, eller kanske till och med läkerlinjen (min och Mandis nya dröm, att bli kirurger! Vi kommer rocka operationssbordens sockar!)

Utanför fönstret

Jag sitter och lyssnar på Ted Gärdestad, har de västa humörssvägningarna i mitt liv och är allmänt ledsen. Känner mig utanför och utelämnad och har dessutom tusen saker jag borde gjort som inte tagits hand om och i och med det väldigt arg och ledsen på mig själv. Nu klagar jag, jag vet. Jag orkar bara inte leka glad när det är så jobbigt som det är just nu. Jag söker inte sympati när jag skriver sånna här saker, jag behöver bara bli av med det, om ni förstår vad jag menar?

Har dessutom märkt att min mobil funkar lika bra som en kappsyl täckt av hjortbajs... Så om någon har försökt ringa eller sms:a mig så finns det en stor risk att det inte kommit fram, ni märker om så är fallet om jag inte svarat. Smart va? Ibland har jag mina ljusa stunder... Hjälp! Kom precis på att jag tävlar imorgon! Bowlingfinal! Holy mother of God, jag borde sova! Så jag äger banorna som jag brukar göra. Ingen kommentar. (tittar under stolen) Jag saknar människor.

"You don't know about my hidden powers" är ett utdrag från min & K's konversation, den handlar om huruvida jag är kapabel till att strypa hans kudde och samtidigt få den lida eller inte. (medvetet ignorerande av styckeindelning) Jag vill att det ska börja regna pengar över mitt huvud. Jag har så många saker jag behöver trösta mig själv med just nu. Solbrillor, shorts, klänningar, you name it! Om någon snäll person dessutom skulle dyka upp med ett par kilklacks-sandaletter från Ayayo så skulle jag bli hur glad som helst! Nej, nu måste jag lyda mina päron och faktiskt krypa upp i sängen ovanför mitt huvud och sova. Ring mig, snälla! Behöver prata med människor. Jag mår bra då. Men hur som helst, ta hand om er nu, underbaringar! 

Puss & God natt!
// Madeleine 

Jag ska slå någon!

Just nu är jag riktigt jävla föbannad. Pissed off! Jag har ägnat minst 45 minuter åt att skriva världens bästa blogginlägg med listor och allt, jättefint, och det sa verkligen mycket om mig! Bra saker, dessutom. Och sen, när man ska publicera, så frågar blogg.se om mina kontouppgifter och sen är allt slit och all tid man har lagt ner på detta superbraiga inlägg borta! Puts väck, bortkastat! Är det någon mer än jag som blir sur, arg och ledsen över sådana saker? Det hade varit jättefint annars ju :´(



Jag tycker synd mig själv just nu.

Stadsmys

Jag sitter nu hemma, en solig måndagmorgon, 17 minuter innan jag måste gå hemifrån & bloggar. Vad säger det om mig? Jo, att jag är addicted (jag vet att man inte ska kombinera språk) to this thing. Blev extremt ledsen när jag hörde att väldigt många av dem som bloggar så fantastist underbart ska dra ner på bloggandet. Det blev liksom ett stort "NEEEEEJ!" som välde ur mig den tidpunkten. Det får inte ske! Så, Filippa, Irma & alla ni andra sluta inte! För då rullar jag ihop mig till en liten boll och försvinner... 

Nu till trevligare saker, vem orkar prata ledsenheter dagarna i ändå? Jag vet att jag utlovat ett inlägg om Kurre's fest till alla mina trogna läsare(!) men som ni förmodligen redan märkt så har alla som var med redan skrivit superfina inlägg om alla händelser så att jag tror mina sammanfattningar bara skulle bli överflödiga. Så om ni vill läsa om allt galet vi gjorde den helgen är det bara att trycka på någon utav mina länkar ;) Igår däremot, hände massor med kul så det måste jag såklart skriva om! Det börjar med att Gabriel & jag ska träffas & Kurre för första gången i hela världshistorien undrar om vi ska hitta på någonting. Mitt schema krockar och allt blir struligt men sedan (nalkas ljuset) kommer vi fram till att det smartaste vore att träffas alla tre! Jag säger bara: sol, glass & mys i gamla stan. Behöver jag säga mer? Jag ångrar dock att jag investerade i mitt egna godisätatande och köpte en brownie med mjukglass i Gallerian (jag blev illamående och Gabriel, stackaren, tvingades äta upp alltihop.)  

Sedan så slår vi ihop oss med Gabriels kompisar Tomas, Molly, Mattias & Lydia. Vi drar oss bort mot kungens gräsmatta (Kungsträdgården, det är ju det?) Där sitter vi och kastar gräs på varandra, varav Gabriel blir galen när han upptäcker att han fått lite i sitt hår. Fniss. Jag älskar hans fåfänga sida! Sedan så överger Kurre, Lydia & Mattias oss för skolans ljuva, ja, uppgifter och läxor. Men vi hade det väldigt trevligt dessförinnan. Så var de bara fyra. Gabriel, Tomas, Molly & Jag drar oss bort mot vattnet och sätter oss på en solig brygga precis intill stadshuset. Där får Madeleine (jag älskar att prata om mig själv i tredjeperson) för sig att ta av sig skorna och strumporna och doppa fötterna i det iskalla vattnet. Det var kallt! Nu till det bästa: Jag fullkomligt, heligt dyrkar Tomas röst! Den är den underbaraste, skönaste & bästa röst jag någonsin hört! Mer detaljer sen, nu har mina sjutton minuter tagit slut! 

Puss & Kram
// Madeleine