Malta, here I come!

Om exakt 47 minuter ska jag åka till flygplatsen för att sedan lämna detta land - för Malta! Men räds icke(?) är tillbaka om en vecka. Kommer därför inte kunna blogga lika flitigt som på den senare tiden, utan kommer istället ägna mig åt solbrända killar, god mat och mysiga strandpromenader, avis någon? Kommer sakna alla så skicka sms till min mobil (som kommer stanna i det heliga Sverige) och skriv hur mycket ni saknar mig ;P Hoppas ni får det super i alla fall, i detta fina lilla land, så hörs vi NÄSTA FREDAG!

Kärlek, kärlek och åter kärlek till er alla <3 saknar er redan...

Physical Pain

Will you join in our crusade? Who will be strong and stand with me?
Beyond the barricade, is there a world you long to see?

Aldrig har jag haft så ont i benen som jag har just nu. Gott folk, gå inte på skansen och spring i regnet efteråt, det gör ont. I fulla drag så kanske det har någonting att göra med att jag vaknade kl.08:14 av att Johan ringer för att tala om att han i den stunden lämnar Flen. Morgonpigg (ehm, nej) som jag är, så är jag mitt vanliga trevliga jag i telefonen och avslutar samtalet med frasen "Jaaahg döööhr" innan jag försöker somna om igen. Men nu blir det snabba bullar, måste ju hinna göra mig i ordning innan Johan och hans lillasyster Marika når gullmars. Möter upp dem en halvtimme efter dem kom dit, och vi drar i väg till Skansen av världens alla platser. Där plaskar vi runt i ca fem timmar och kollar på djuren, klappar ormar och blir rädda för fågelspindlar som känns som gelé. Vi hade det mycket trevligt. Trots att jag och Johan har humor som är lika som natt och dag, så har vi faktiskt hur kul som helst tillsammans. Det sociala livet är alltid lika underbart, eller vad säger ni?

Dagens hemskheter började inte förrän vi skulle ta oss till Årstas bowlinghall (jag hade träning och Johan ville ha revansch för förra gången vi spelade) men när vi väl kommer till gamla stan så har en sinnessjuk människa lagt sig på spåret av någon konstig anledning. Vi står stilla i ca 32 minuter samtidigt som vi lyssnar till den kvinniga chaufförens röst med den tyska brytningen som om och om säger "Vi har ett olycksfall, vi kommer stå stilla i några minuter innan vi kan utrymma vagnarna när sjukvårdare kommer, polis och brandkår och sånt, ni vet." Tågen mot norsborg åker förbi, utan att stanna i gamla stan så när vi äntligen kommer ut ur den jobbiga tunnelbanevagnen bokstavligen kutar vi till slussen, Johan med Marika på sina axlar, där vi väntar på ett tåg i ytterligare tjugo minuter. Vi missade det sista tåget som lämnade slussen precis när vi kom springande ner för trappan, så irriterande! Efter att ha väntat ännu lite längre börjar vi inse att det förmodligen inte kommer komma något tåg så vi börjar röra oss mot liljeholmen istället. Turen kunde ha vänt men nej, det måste ju såklart börja regna också. Hur skulle det annars kunnat bli komplett? Vi blir upplockade någonstans mellan Mariatornet och Zinkensdamm, av en stor lastbil med skylten "tupperwere". Det är Johans styvfar som kommer och räddar oss från att drunkna där i stan och som sedan kör mig till trekanten. Det blev alltså ingen bowling, på grund av SL och den sinnessjuka mannen (som jag btw verkligen hoppas klarade sig). Jag tröstshoppar därför en tröja på Stockholm Stadsmission, Gröndals enda butik som säljer kläder och blir sedan upphämtad av min kära mor. Vid denna tidpunkt har jag e-x-t-r-e-m-t ont i mina ben, därav den fina rubriken. Så, det var min onsdag innan midsommar, låter väl som otroligt mycket skoj? Åh, jag behöver en fisk. So long!

// Madeleine  


Dalselv

Sometimes shattered, never open
Nothing matters when you're broken
That was me, whenever I was with you

"
What's the time? Well it's gotta be close to midnight, my body's talking to me it says, "Time for danger!" It says "I wanna commit a crime." Wanna be the cause of a fight, I wanna put on a tight skirt and flirt with a stranger" I've had a knack from way back, at breaking the rules once I learn the games. Get up - life's too quick, I know someplace sick, where this chick'll dance in the flames. We don't need any money, I always get in for free. You can get in too If you get in with me. Let's go out tonight, I have to go out tonight, you wanna play? Let's run away, we won't be back before it's New Years' Day. Take me out tonight!"

Dry tresures

And I don't know how I survived without your kiss
Cause you've given me a reason to exist

Nu har jag bestämt mig för att öppna varje blogginlägg med några rader ur en låt som jag tycker är bra, eller helt enkelt har ett budskap ihop-pressat till några rader som jag tycker är värt att läsa. Det blir lite som min grej. Någonting unikt(?) med just min blogg. Me like it (nu är jag egocentrisk, igen). Frågan är bara om jag ska skriva vilken låt urdraget kommer från eller om jag bara ska publicera dem för nöjes skull... Nej, jag gör nog så att ni får skriva en kommentar och fråga om ni är intresserade av att veta vilken låt dessa vackra urdrag kommer från, det blir perfa. Nu till det klassiska bloggandet med dess innehåll. Idag har jag sovit, flummat i telefonen, försökt att sova lite till, kollat på "Tjenare kungen" och pratat/flummat mig ännu mer i telefonen, stackars Johan som får stå ut med mig när jag är flummig & skum. Fast jag tror han överlever, han älskar ju mig. Jag är dessutom i behov av alla människor just nu! Sommarlovet har inte ens korsat första veckan och jag börjar redan sakna ihjäl mig efter de människor jag inte har träffat. Kurosh, ring mig! Din telefon funkar inte och jag är trött på att försöka få tag på dig. Och alla andra människor, me misses you so unbelivably much, so give me a pling, for heavens sake.

Rummet är fortfarande inte klart för er som är intresserade (överdrivet trisst information frågetecken). Jag var tvungen att slappa idag, hur skönt som helst. Sedan så var jag duktig och tog en liten joggingtur med pappsen, sammanfattning med ett ord: Svett. Jag blev blöt av vätskan som rann ut genom mitt hår och jag behöver duscha. Men skönt var det! Jag stretchade t.o.m. efteråt, i hela sju minuter. Jag har blivit en gnutta ovig om jag ska vara riktigt ärlig. Inte för att jag någonsin kunnat jämföras med någon spaghettibrutta men ändå. Nu måste jag avsluta detta inlägg, tyvärr. Är hos pappa som jag träffar ytterst sällan så nu måste jag faktiskt vara lite social. Men ta hand om er och fortsätt läsa och kommentera denna vackra blogg!

// Madeleine

Club Jambalaya

Jag måste faktiskt ge mig själv en liten eloge - jag har aldrig varit så duktig på att uppdatera min blogg som nu! Jag är faktiskt riktigt stolt. Det enda problemet är att den verkar riktigt oläst eftersom att det inte finns några kommentarer att läsa, så ta vinken och börja kommentera! Tackar för det. Nu till det mer väsentliga. Glad smiley. Jag har upptäckt en helt ny "sida" av mig själv, en extremt modmedveten sida dessutom. Jag älskar, älskar och åter älskar kläder och mode nu för tiden! Det är min nya riktiga passion och kommer förmodligen vara det resten av mitt liv.... Jag menar, jag har ju alltid varit intressaerad av mode och alltid ä-l-s-k-a-t kläder men nu, watch out people, nu är jag modeintesserad, på riktigt (jag, jag, jag, visst är det ok att vara egocentrisk på sin blogg?). Det är kul att prata om sig själv. 

Jag har så mycket sommarkänslor just nu, det är underbart! Det är nästan för mycket sommarkänslor, för mycket kärlek. Det känns som att jag skrämmer vissa männsikor med all min kärlek jag vill släppa ut i världen.OK, konstig mening. Usch, jag är skum nu. Men det är väl antagligen för att jag saknar så många människor plus en pojkvän. Fast jag är ända samma gamla Madeleine, som tur är, trots alla dessa "känslor".

Det finns så otroligt mycket jag vill göra i sommar, åka på festival, bada massvis och ta långa, långa, mysiga promenader tillsammans med min nära  och kära om kvällerna när det är så där härligt varmt. Någon som låter intresserad av att hänga på? Åh, vill att den här sommaren ska bli så underbar att den lever upp till minsta lilla förväntning! Vill det så mycket att jag kan gråta. Nu måste jag hur som helst börja fixa lite med mitt rum, en beskrivning i det nutida: sju kartonger fulla med kläder, böcker, skor, onödiga saker och endel saker som ligger på dessa kartonger, en säng mitt i allting samt nya möbler som fortfarfande är ihop-packade i sitt IKEA-skal lite huller om buller. Det är inte snyggt, kort sagt. Måste verkligen fixa, men ack så bra och snyggt det kommer bli när jag väl är klar. Det är bara  att vänta och se! Ska ha en inflyttningsfest i mitt rum när det är klart tror jag. Men ha det fint, vänner! Kram på er alla.

// Madeleine

Sommarlovets start - del 2

Var var jag nu? Justeja! Jag vaknade imorse av min katt slickade mig i ansiktet, vem har sagt att det är ett bra sätt att vakna på? Det stank kan jag säga! Kattmat luktar faktiskt inte gott. Hur som helst var klockan runt halv ett, och jag kände mig allmänt sommarlovs-aktig när jag spenderade överdrivet mycket tid på att laga till min frukost, men den blev perfekt, så det var värt det. Madeleines frukost: Tre tunnbrödsmackor med smör och kalkon, en kopp lättfil med flingor och müsli, en kopp grönt té med citronsmak, ett glas juice samt två morötter. Allt detta åt jag i soffan framför en 80-talsfilm i Dirty Dancing-stuk. Mitt under filmen ringer min goda vän Johan och säger att han är i Stockholm. Vi bestämmer träff vid plattan och jag spenderar 45 minuter på att göra mig i ordning. Jag åker in till stan, träffar Johan och spenderar min dag med att visa honom NK, Gallerian och en massa andra ställen som bidrar till att påminna mig själv om att jag har för lite pengar för att kunna shoppa så mycket som jag egentligen vill. Sedan vandrar vi bort till gamla stan, där vi börjar slå varandra och bråka om vem som är starkast för att sedan vandra tillbaka till plattan och småprata med hans plast-fastrar. Sedna åker jag hem, äter en väldigt god middag och snart ska jag iväg hem till Lisa för en underbart mysig kväll med "Vänner", skitsnack och en massa annat skoj. Ha det underbarast alla människor och fortsätt läs min blogg! Nu när det är sommarlov har jag ännu mer tid att ägna åt bloggandet. Nu måste jag skynda mig, so long!

// Madeleine   

Sommarlovets start - del 1

Jag har nu haft sommarlov i drygt två dygn. Det känns himmelskt! Bara för att irritera mänskilgheten tänker jag inte skriva om någonitng annat än vad jag har gjort. Ha-ha! Efter skolavslutningen, där jag grät floder som ni alla redan vet, åkte jag och herrskapet in till gröna lund. Herrskapet bestod av Mig själv, Mandis, Skurt (Kurosh), Viktor, Louise, Sandra, Simon, Maria, Frida och Nelly. Det var hur mysigt som helst! Jag åkte Fritt fall tilt för första gången i mitt liv (den var så sjuuuukt rolig!) samt allt annat (nästan) förutom slänggungan som jag inte åker. INGEN kan få mig åka den, fastän Viktor och Skurt gav det ett gott försök. Det värsta av allt, förutom att jag inte vågade gå fram och prata med killen som såg helt perfekt ut, var att mitt under allt det roliga börjar det regna! Alla såg galda ut ändå utom Skurt, Viktor, Sandra och Maria som gick och köpte regnrockar, gröna sådana, utom Sandra för hon köpte en röd. Intressant detalj, inte sant?

Hur som helst börjar delar av sällskapet gå hem runt femtiden efter mycket skratt som framkallats av bland annat Viktor som andats in helium och lekt barnraggare, (inspelning finns!) så då lämnas Jag, Louise, Sandra och Frida kvar. Vi åker ett antal fler karuseller(?) tills det bara är jag och Lollo kvar på fältet. Då kommer vi på den briljanta idén att jag ska sova hos henne! Efter ännu mer åkande i bland annat Pop-expressen (sista åket till låten "Lady Maramlade" sååå underbart) så köper jag en tallrik nachos och vandrar sedan ut med Lollo till hennes pappas bil. Väl inne i bilen diskuterar vi min stora idol Kelly Clarkson efter att "Because of You" spelats på radion på högsta volym. Ännu fler intressanta detaljer!

Hur som helst så är det hur mysigt som helst hos Lollo, trots att hon var tröttare än jag någonsin sett henne och jag fick titta på större delen av X-men själv, så hade vi det riktigt trevligt. Som grädden på moset fick vi vila ögonen på väldigt snygga målare i tjugoårs-åldern som målade om hennes hus, utan tröja! Hot hot hot! Jag är ju bara mänsklig, visst? Dagen efter alla dessa trevligheter så måste jag tråkigt nog lämna Louise runt fyra-tiden eftresom att hon ska åka till England, den lyckosten! Jag åker hem, tar ut vovven på en promenix, och åker sedan in med Bror till stan för att äta en extremt god middag på T.G.I. Friday tillsammans med familjen. Min styvfar fyllde år igår, därav den mysiga middagen. Han fick en Toto-skiva av mig och Edwin, som han oturligt nog redan hade. Thank God for the rights of return (och jo, jag har faktiskt bra betyg i engelska).

Under natten chattade jag med mänskor' som Amanda och Alice, det var trevligt. Sedan så kollade jag på tisdagens avsnitt av Grey's Anatomy och somande sedan i min sängen i samband med att solen börjat gå upp. Jag hade burit upp Homer från golvet och lagt honom med huvudet på min arm precis när jag skulle sova. Att få mysa med sin underbara hund slår faktiskt väldigt mycket! Nu känner jag att det här inlägget börjar bli väldigt lång så ni får läsa fortsättningen i nästa inlägg! So long!

// Madeleine    

Skolavslutning = tårar

Det var längesen jag grät så mycket som i onsdags när vi hade skolavslutning, och jag gråter ändå rätt ofta. Det var inte ens slutet av nian liksom, utan åttan! Man ska inte gråta då, det är ju ett år kvar! Men just i år så slutar två av våra lärare vi haft ända sedan barnsben (sedan vi började för snart fyra år sedan) skulle sluta. En blev gravid och en ville jobba närmare hemmet... Det är ju bara typiskt! Tårarna rann och sorgen kändes stor, det var hårt att säga farväl till två människor som betytt så mycket för en de senaste åren. Men det blir säkert bra på något sätt ändå. Det måste det bli. 

Sucre de fraises

Cause I can feel you slippin' through my fingers
I dont even know the reason why

Nu är det dags för ett normalt blogginlägg, om det nu finns någonting som heter det(?). Idag var bara ännu en extremt soft dag, likt den lätta sommarvinden på en strand en sen augustikväll. Sommar, jag säger bara sommar. Efter denna magnifika skol-soft-dag så fick jag njuta av Ebbis sällskap, som nu innebar väldigt mycket skratt, diskussioner om höjdskräck som medförts av nöjesfältsattraktioner samt skämt framkallade av pornografiska skisser. Det var väldigt mysigt, jag gillar Ebba.

Jag har kommit på att jag är shoppingberoende, en s.k. shoppaholic. Åtminstone tror jag att jag är det. Jag funderar väldigt ofta på vad jag vill köpa, och fantiserar ofta om mig själv i väldigt sexiga, trendiga shorts med korta kavajer och körsbärsörhängen. Så, nu avslöjade jag min fantasi! Men det finns så mycket snyggt där ute som jag vill ska bli mitt, jag får väl satsa på att bli rik snart. Justja! Jag har ju faktiskt fixat ett sommarjobb, så efter v. 33 är det bara för MQ, H&M, Mango, Vila, Top Shop och alla andra bra affärer att se upp för mig, för då ska det minsann shoppas! Frivilligt sällskap? Nu, behöver jag lite "friends-löve" så nu ska jag överge denna dator för att istället låta mina ögon vila på det bästa program som någonsin sakapats. Hör av er och lämna kommentarer, sötnosar! Puss på er.

// Madeleine 

Söta pojkar

Wanted: I'm looking for a tall, extremly handsome guy around sixteen years old. It would not be too awful if you had blonde, mixed gorgeous hair with dark eyebrows, or something totally different, only it fits you. A stunning personality with a sense of humor that matches mine. You can gladly be into another genre of music but it's important that you are sweet, caring, romantic and simlply looking for the same things that I am.

Låter det som du? Are you single?

Okej, jag medger att det är patetsikt att annonsera efter "TMIMD" (The Man In My Dreams, uttryck taget från
http://filippas.blogg.se) på min blogg, men efter att inte haft ett någorlunda seriöst förhållande på över två år så börjar man se sig efter på de mer patetiska alternativen. Eller så är detta någonting jag gjort ur en humorisktisk synvinkel, se det hur du vill, men om du stämmer in på beskrivningen så är du välkommen att lämna en söt liten kommentar. Fast det är ni andra också, såklart. <3

Updating my hazel

Som ni alla vet har jag färgat håret i ett antal mörkare nyanser. Ni som inte har sett mig än eller helt enkelt är för blinda för att lägga märke till det är nu lite, som Filippa skulle uttrycka sig, fjortisbilder på mig i min sprillans nya hårfärg. Se, häpnas och gilla. 



   


Cat deluxe

Tjohejsan! Jag har praoat, färgat håret, fått ett sommarjobb, ätit en BigMac, gjort slut på för mycket pengar och sett Mission Impossible 3 de senaste dagarna för att fatta mig kort (vilket Viktor påpekat att jag borde göra oftare). Jag är även allmänt nöjd med livet.

Vi var i Gamla Stan idag, att bro på hallonsaft (jag vet), hela åttan, nästan. Det var väl trevligt antar jag, fast dagens roligaste händelser började när läraren sagt att vi fick gå. På medeltidsmuséet kickade jag Viktors ass i chack, all ära åt mig. (hoppas verkligen att han inte läser detta) Sedan åkte Han, Kurosh, Simon & jag in till stan och såg Mission Impossible 3, Viktor var en ängel och bjöd mig på min biobiljett. Me love you! Den var super, as, skit och dunderbra! En film helt i min smak, förvånande nog. Host. Nämen seriöst, den var skitbra. Gå och se. Sedan så gick alla vidare till donken förutom Simon som gärna ville äta sin födelsedagsmiddag någon helt annan stans än på donken, vilket man kan förstå. Grattis än en gång min söta underbaring! Dagen har kort sagt varit väldigt bra och det enda som återstår är ett par telefonsamtal med mina livsnödvänigheter. Kärlek till den man som uppfann telefonen. Ha det bra hur som helst, människor, jag längtar efter sommaren.

// Madeleine  


Repor i mitt liv

Denna värld är hemsk! (sjuttiotusen utropsteken) Gud förbjude, det som har hänt är helt enkelt förödande! Det som har hänt fick egentligen inte hända. Jag sitter här och tårarna rinner nerför mina kinder, åtminstone två. Det. har. blivit. repor. på. min. RENT-skiva! När jag skulle spela min älsakde musik så raspar det till något förfärligt och det går knappt att höra vad dem sjunger! Jag tar ut skivan för att se vad som är problemet och då upptäcker jag ett tjugotal reporpå min ovärdeliga skatt. Förödelse. Ack, så hemskt! Om du älskar mig köper du en ny.

Jag var glad för tio minuter sedan. Jag har haft en underbar helg med Mandis som inkluderade färgning av mitt hår (som numera har en väldigt mörk, brun nyans som klär mig utmärkt!), vaxning samt Dove's nya Summer Glow Body Lotion som gjort min hy någon nyans brunare. Jag är fräsch, gott folk. Det har hänt så mycket denna helg att jag inte hinner skriva upp allting, speciellt inte med tanke på att jag måste gå om tre minuter. Men hur som helst, så uppdateras ni lite senare, och jag ber om, ursäkt för att jag inte skrivit på ganska länge. Men ni vet hur det är..? Now I have got to run, have a great day folks!

//Madeleine