Winning days

Hej igen! Nu är Madeleine tillbaka i Sverige igen, tillfälligt, som vanligt nu för tiden. Moahaha. Har varit hemma här i Stockholm ett par dagar nu och spenderat tid med lite folk jag inte sett på länge. Har haft det otroligt trevligt. Estland var faktiskt väldigt trevligt det också. Var som sagt där med familjen, bodde i en lyxsvit på kryssningen både dit och hem, och på ett väldigt trevligt hotell en natt i Tallinn också. Den gamla delen av den stan är riktigt vacker, andra dagen fick vi t.o.m. fint väder, dagen innan var det en grym utmaning att hitta en restaurang, eftersom allting hålls tydligen stängt vid saknad av solsken. Hade väldigt mysigt, hur som helst, min familj är en speciell sådan, men oj vad jag gillar att vara en del av den. Vi har kul tillsammans. 

Första dagen hemma igen träffade jag min kära Signe och så klippte jag mig (en och en halv dm av mitt gamla svall är nu borta!) har nu axellångt hår, typ. Gårdagen spenderades till stor del hemma hos Viktor tillsammans med en skara människor från Kulturama. Vi firade Viktors hemkomst från USA där han bott i ca 10 månader genom en barbeque. Har saknat honom jättemycket, obviously. Under kvällen drog jag och min fina Sara till skanstull och umgicks med trevligt folk där. Var hemma vid gryningen(?) och har uträttat ärenden och varit på middag under denna söndag. Om två dygn är jag påväg till Italien, påväg mot solstränder och god pasta. Jag längtar, som sjutton... Längtan och saknad, att jag sällan bara kan vara nöjd. Det är många som säger att det bara är energikrävande och onödigt att haka upp sig på saker som man inte har, och kanske inte heller kan få. Att man inte ska sörja det man saknar utan istället glädja sig åt det man har. Tänka att det finns dom som har värre och helt enkelt le och se glad ut. Vara tacksam och allt vad det innebär.

När Viktor har bott i USA har jag saknat honom, och eftersom jag ser fram emot Italien längtar jag efter det. Jag längtade ju även efter den dagen då Viktor skulle flytta hem igen. Det finns en rad olika exempel som kan dras på känslor som ofta ses som negativa i det stora taget. Min poäng är dock att jag tror att alla känslor är nödvändiga för att man inte ska bli galen i brist på balans. Vi behöver få ha saker vi vill göra bättre och mål vi vill uppnå. Situationer vi önskar vore annorlunda och saker att längta efter, var annars skulle vi få vår motivation ifrån? Så jag säger bara att man inte ska döma sin insikt om vad man vill förändra, annars har man snart ingenting kvar att leva för.

//Madeleine 

La ville de Paris

Landade hemma i Stockholm igen för ett par timmar sen, efter att ha spenderat de fem senaste dagarna i underbara Paris. Var där för första gången för sex år sen, och det var tom ännu bättre den här gången. Åkte dit med gudfar och spenderade tiden med honom, förutom sista kvällen då jag träffade en av mina bästa vänner sen tio år tillbaka. Innan dess så vandrade jag och Lars, min käre gudfar som är så fantastiskt snäll och generös och tar med mig ut i världen, runt på gatorna och gick och åt på olika restauranger. Och vi åt creme brulée. I enorma mängder. Jag är förvånad om det ens finns något kvar där borta... Själv beställde jag dom som efterätt de första fem gångerna, men Lars minsann, han beställde sammanlagt dubbelt så många som jag, så jag får känslan av att han gillar det, typ. Vi åkte upp i eiffel tornet runt midnatt, det var så otroliigt vackert. Vi gick förvi notre dame och gick vilse i lite andra områden också. Det var supertrevligt, verkligen. 

Lördag kväll var då kvällen då Sex and the city - filmen skulle ha premiär. Jag är ett gignatiskt fan av den serien, så filmen var såklart någonting jag så gärna ville se. Lisa fixade allt, hon är en sådan bra vän, så vi möttes upp vid chatelet och gick och såg den tillsammans. Vi kan ju sammanfatta det med att jag inte hatar dom för att göra en film som fortsättning på serien. Jag är väldigt glad att dom gjorde det. Lisa tyckte också om den, så kvällen fick en makalöst bra start. Sedan rörde vi oss till en pub(?), med uteservering mitt i allt stadsvimmel som pågick denna kväll. Det var någon slags musikfestivalgrej som pågick så det var fullt med glada parisier som vandrade runt överallt. Vi firande Satc med varsin cosmopolitan och hade det supertrevligt många timmar framåt. Ett perfekt avslut på en helt underbart vistelse i en fantastisk stad. Ah, mon Dieu, ces't formidable.

//Madeleine 


Download festival 2008

Musik är bland det absolut bästa som finns, det är en gignatisk stor del av mitt liv och det är svårt att hitta intressen som intresserar mig mer än musik. Musik, när den är som allra bäst, är när den framförs live, av ett bra band som står framför ett gigantiskt publikhav där man verkligen känner den ömsesidiga kärleken mellan gudarna och oss vanliga dödliga. Jag älskar festivaler för inte nog med att denna underbara upplevelse fyller dagarna, utan man träffar dessutom grymt mysiga människor och det är en total anarki och en frihet som man sällan stöter på annars. Speciellt när den hålls i England, med tanke på att jag har en förkärlek till brittiska accenter. Haha.

Det är därför ganska självklart att Download festivalen som hölls i Donington park i England i år var bland det bästa jag någonsin varit med om. Det finns inte tillräckligt många vackra adjektiv för att beskriva känslan av att stå längst fram i mitten när mitt absoluta favroritband, mina gudar, lostprophets spelade. Dem hade äran att vara det sista bandet som framförde på den stora scenen, och med tanke på att Download hade ca 80-90 000 gäster i år var det en väldigt häftig upplevelse. Jag skrek, hoppade och sjöng med under hela dem underbara 90 minuterna lostprphets spenderade på scenen. Jag dyrkade varenda sekund.

Hela resan i helhet var inte så dum den heller. Åkte som sagt dit med en av mina bästa vänner Eric, och trots att resan dit var ett rent helvete pga förseningar och andra jobbiga händelser så lyckades ändå denna festivalhelg bli en av de bästa tiderna i mitt liv. Visst, jag absolut hatar, jag upprepar; hatar att bo i tält, med det är definitivt värt det under dessa omständigheter. Musiken, folket, festandet och hela stämningen var alltihop helt enkelt fantastiskt. I truly had the time of my life and I'M SO COMING BACK NEXT YEAR!

//Madeleine


Keep me busy

Jag har verkligen malt på om hur otroligt underbart jag tycker att sommarlovet är, det är jag medveten om. Det är såklart helt fantastiskt av många anledningar, tänkte nu dessutom skriva en fin liten deklaration över hur detta sommarlov kommer se ut, och allt detta är då en förklaring till varför jag älskar det så mycket. Jag har aldrig haft så mycket inbokat på en och samma sommar förut, kommer förmodligen svimma av utmattning, x antal gånger mitt under alltihopa, men det är nog ingen tvekan om att det kommer bli den bästa sommaren någonsin.
 
5/6 - Skolavslutning. Frihet. Enough said...
12-16/6 - Download festivalen i Donnington, England, tillsammmans med Eric. Ska se bl.a. mitt favoritband lostprophets live, plus en massa andra bra band också, vilka kan man se här; http://www.downloadfestival.co.uk/lineup/index.aspx
18-22/6 - Paris med gudfar, andra gången jag åker dit. Min barndomsbästis Lisa kommer dessutom vara där samtidigt som oss, så henne får man också umgås med lite grann där nere. Plus tänk på all creme brulée man kommer att äta.
23/-26/6 - Tallin, Estland med Familjen, bestående av Mamma, styvfar och Brorsan.
27-28/6 - Metaltown i Göteborg. Tvådagarsfestival med massa skönt folk.
1/7-9/7 - Sicilien med Pappa, bilresa runt hela ön med sol, bad, snorkling och massa italiensk mat.
11/9-8/8 - Sommarjobb som receptionist, jobbar mellan 08:15-16:45, mån-fre.
12/8 - Plain White T's konsert på klubben med Ariana <3

19/8 - Jag börjar tvåan... (och Eric fyller 19).


Feel the freedom

Sommarlovet är nu ett faktum, det känns verkligen att det är väldigt lång tid kvar tills man ska tillbaka till skolbänkarna, och fy sjuttsingen vilken underbar känsla det är! Tycker extremt synd om er stackars människor som inte har slutat än, men oj, vad lycklig jag är för att vi är klara för det här året. Så, nu är det sagt and I've got it out of my system. Har firat för fullt de senaste dagarna genom att umgås med mysigt folk och ha det trevligt. Avslutningsfirande med Ariana och Jenny, plus lite annat skönt folk, picnic i tanto med mina mentala och helt underbara miffon som jag kallar kompisar, träffat både Eric och Lisa, firat Brur som fyllt 15 och Signe som ska fylla 17. Firat friheten i största allmänhet, firanden på högsta nivå, i denna underbara säsong.

Det är dagar som dessa, när man bara får göra vad man vill, träffa sina vänner och bara chilla som man inser hur underbart det kan vara att leva. Det låter så extremt smörigt och väldigt cliché, men det är sådant här som bidrar till 'my happyness' eftersom jag, för det första skrattar som en jäkla häst, och för det andra får prata av mig och diskutera alla andras sjuka upplevelser och roliga åsikter. Som de flesta förmodligen redan vet predikar jag också för livekonserter. Såg ett av mina absoluta favoritband Silverstein live den 31/5, alltså drygt en vecka sedan. En helt fantastisk kväll. Gick dit med Ariana, Louise och Niko, varav alla satt utanför Tyrol och köade ett par timmar innan dom skulle öppna dörrarna.

Jag och Ariana lyckades dessutom hålla oss längst fram hela konserten igenom, vilket innebar att när sångaren ställde sig och sjöng en låt precis vid gallret, upplevde vi historiens grymmaste ögonblick eftersom att vi kunde tafsa på honom under tiden. Det var ca 5 minuters ren lycka, inte nog med att vi var där, såg Silverstein live, utan då fick vi dessutom känna på den människa vars röst vi lyssnat på i våra mp3er och verkligen dyrkat under en sån lång tid. Det var magiskt, helt enkelt obeskrivligt. Inte nog med det, jag lyckades dessutom sno åt mig ett plektrum som kastades ut i publikhavet när konsterten var slut och extranumren framförda. Jag köpte en Silverstein t-shirt mitt i all min lycka och måste säga att jag fortfarande är hög från denna otroliga musikupplevelse. Detta är en del av denna lycka som jag önskar att jag konstant kunde känna. Fast stunder som dessa, stunder under konserter och i närheten av vännerna, är ändå allt jag behöver. Det är mer än tillräckligt. Det är verkligen det som får mig att somna lycklig, med ett léende på läpparna, längtandes efter nästa dag.
 
//Madeleine   


It's over with

NU ÄR SOMMARLOVET HÄR! FÖRSTA RING AVSLUTAD! WOHO! Märks det att jag är lite lycklig, kanske? Efter en kort och mysig avslutiningskonsert framförd av körklasserna så samlades alla små ES1Bare i klassrummet för att få sina betyg. Att gå ut ettan är självklart inte lika sorgligt som trean, där alla verkar olyckliga men ändå förväntansfulla på samma gång. Kan kappt tro att det är vår tur om knappt två år... Hjälp. Alla stod och kramade varandra precis vid entrén. Alla var så fina och lyckliga i sina breda léenden, vi har verkligen längtat efter den här dagen.

Jag och Jenny, som går i min parallellklass EN1B, firade detta genom att köpa brownies från 7eleven och sen åka hem tll hennes place. Jenny bor på landet eller Happala som jag då kallar det, mitt ute på Ekerö. Förlåt gumman, men du har ju för sjutton en fårhage precis utanför erat hus. Vi lagade lunch (shockerande att jag spenderade tid i ett kök, jag vet) och satt ute på hennes terass. När mitt tidigare nämnda shoppingberoende fick sin vilja igenom åkte vi in till stan igen. Jag köpte ett par rosa/persikofärgade shorts och två stycken väldigt fina toppar, en svart och en vit. Det är lycka, helt enkelt. 

Nu har vi precis ätit spaghetti med pesto hemma hos mig (min specialitet, eftersom det enda man behöver göra är att koka lite pasta och hälla på lite köpt pesto, briljant I say) och håller på att fixa lite. Vi ska åka iväg och möta upp Ariana snart, för att sedan åka iväg på avslutningsfest såhär i sommarlovsnatten. Mihi. Och imorgon.är det ingen skola. Vi har liksom inte skola igen förrän om 75 dagar! 75 dagars frihet. ME LÖÖÖVE THE SOMMMARLOV! ;D

//Madeleine

Archipelago

Boy, vad det är sommar nu alltså, högsäsong redan i början såhär. Inte helt fel alltså, förutom när man är så klantig att man glömmer sätta på sig solskyddslotion, inte så bra. Har nu ett par rödbrända armar, som gör ganska ont. Dock får jag helt enkelt hoppas att jag hart lärt mig min läxa och att det röda lägger sig och får en trevlig, somrig, brun och trevlig färg snart istället. Anledningen till dessa röda armar är dagens aktiviteter, duh, bestående av en klassresa som bar av till vår social Studies teacher/class teacher's hem i Happala (för er som inte vet det, så är Happala ett ord jag använder för områden som ligger "typ-mitt-ute-i-ingenstans-där-ingen-jäkel-bor"). Där vistastes vi ute i solen hela dagen, fick tiden att gå med hjälp av vattenkrig, bbq, låtskrivning och andra roliga saker. Var faktiskt väldigt mysigt att spendera denna dag med min klass på det sättet, såhär i början (högsäsongen) av sommaren, dagen innan årets skolavslutning.

Efter det att vi änltigen(!) kommit tillbaka till civilisationen, så vandrar jag, Ariana och Issie runt i affärer. Måste medge att jag handlade saker även idag, en jättesöt blå top plus ett resekit med lite olika grejer, det är svårt att låta bli. Man har läst på olika ställen att shopping har blivit en så pass stor grej att människor tydligen spenderar mer pengar nu än någonsin, och jag kan ju ganska säkert säga att jag bidrar till det numret. Jag kallas för "the girly girl" bland mina vänner, och mina köpintressen har tydligen med det smeknamnet att göra. Jag är den mest modeintresserade av oss, och är tydligen därmed den som har mest problem med att hålla mig borta från affärer och hålla mina kontanter borta från kassorna. Oj, vilka problem man kan ha *host host*. Jag klagar dock inte, tvärtom tycker jag verkligen om att min livsstil ser ut som den gör, för det mesta. Eftersom det, som allt annat, är en del av den jag är, den andra och jag själv kan identifiera mig med. Dessutom så väljer jag ju faktiskt att vara 'the girly girl', med allt vad det nu innebär, på både ytliga och djupare plan. Ariana, Issie och jag disskuterade det idag, att vår krets består av så många olika personligheter, bakgrunder och livsstilar men attans asså, vad vi kompleterar varandra bra ändå. För trots att vi är väldigt olika, är vi på samma gång likadana i det faktum att vi alla förstår oss på varandra och våra karakteristiska konstigheter.
 
//Madeleine    

Excellent mistakes

Denna tisdag, denna fantastiska tisdag, var den sista skoldagen vi tvingades spendera i våra instängda klassrum, vi har nämligen inga fler lektioner detta skolår! (WOHO! Underbara sommarlov!) Anyway, bara för att suga ur oss den sista droppe lust vi någonsin haft att gå i skolan, så hade vi såklart ett prov idag också. Naturvetenskapsprov, var trött som en åsna när detta skulle skrivas. Somnade nämligen mitt i mitt pluggande igårkväll och var därmed tvungen att plugga lite till så fort jag vaknade. Smidigt, jag vet. Anyway, den absolut sista dagen med lektioner detta år flyter på, får veta nästan alla mina betyg vilket leder till både extrem lycka och extrem irritation. Efter skolan så lallar jag och min posse runt ett tag och åker sen in till stan för att shoppa lite grand. När alla shoppingbehov är tillfredställda var vi såklart hungriga, det tar ju på krafterna att flumma i butiker. Detta leder till att vi köper middag på BK och sätter oss och njuter av lite fresh fries och hamburgare och läsk på en gräsmatta i Brunkebergs torg. Jag kom hem lite senare med en extremt fin rosa klänning med vita prickar, 'ballerinastrumpor' och lite cold wax strips. Tänkte fixa till benen nu när det är shortsen, kjolarna och klänningarnas säsong nu. Sedan åkte jag iväg med mammsen till våran kör-repetition. Nu är det kväll och jag är trött. God natt!

//Madeleine 


Neverending starlight

Goder måndag! Som sagt är sommaren verkligen här nu, solen skiner mer än någonsin och det är så sjukt varmt ute att man kan vandra runt i shorts utan att frysa. Ren lycka. Det enda jobbiga med fint väder är när det precis utanför fönstret och man kan inte njuta av det. Pga av exempelvis plugg eller andra mindre trevliga förpliktelser. Lyssnar vid sådana tillfällen på bra musik, får mig alltid att må bättre måste jag säga, åtminstone på ett sätt. Några av er kanske undrar vad "bittersweet symphonys & neverending starlight", som står precis under bloggens namn, står där för. Det är baserat på två olika låtar; 'bittersweet' med Apocalyptica och 'Starlight' med Muse. Båda två är väldigt känslomässiga och betyder något för mig. För även när man sitter och sliter med skolarbete precis innan sommarlovet, eller i andra situationer där man inte ser något ljus utan känner sig fast i en 'emotionellt mörker', fungerar musik kopplade till känslor som mitt 'sjärnljus'.

ur Starlight - Muse

Far away
This ship has taken me far away
Far away from the memories
Of the people who care if I live or die

Starlight
I will be chasing a starlight
Until the end of my life
I don't know if it's worth it anymore

Hold you in my arms
I just wanted to hold
You in my arms

My life
You electrify my life
Let's conspire to ignite
All the souls that would die just to feel alive

I'll never let you go
If you promise not to fade away
Never fade away

Later version of me

Tänkte inleda med en liten presentation av mig själv och hur allting ser ut just nu, runt omkring huvudkaraktären i denna blogg, mig själv. Med tanke på att senaste gången jag skrev något här var jag ju 15 bast, nu är jag fyllda 17 år. Dessutom har det hänt rejält mycket under denna tid också, har börjat gymnasiet och lärt känna en massa nya människor och allt sånt. Det är sjukt när man tänker på det, helt underbart på vissa sätt, dessutom.

Gick för ganska precis ett år sen ut KMG (Kulturama Musikdramatiska Grundskola), och började sedan på Kungsholmens Gymnasium efter förra sommarlovet. Som kanske några av er vet är Kulturama en musikskola, som har inriktningar inom sång, dans, teater och musik, alla väldigt stora intressen för mig. Har ända sedan jag började där velat plugga vidare och sedan jobba med någonting inom musik. Kanske bli musikalartist, basist i ett rockband eller något liknande. Sista året i grundskolan insåg jag dock att samhällskunskap är någonting som jag otroligt gärna ville plugga vidare på. Kungsholmens Gymnasium hade dessutom ett program som erbjöd just det, fast med alla lektioner på engelska. Eftersom jag varit inriktad på att flytta utomlands efter gymnasiet ända sen jag var ca 10 år, tyckte jag att det lät som en perfekt idé att välja en linje där jag skulle få prata engelska konstant. Valde detta gjorde jag och hämnade rätt gjorde jag också. Jag stormtrivs där jag är, har träffat helt fantastiska människor genom det valet, och hade inte varit lyckligare någon annanstans än där jag är nu.

image8

Min personlighet är dock svårare att beskriva med ord. Inte lika lätt att kartlägga. Jag antar att jag skulle kunna berätta hela min röriga livshistoria, men det skulle nog inte göra någon visare, blott mig mer förvirrad. Så istället tänkte jag låta min karaktär "lysa igenom raderna" här i min nyligen återöppnade blogg. Dem människor som känner mig dock har en tendens att beskriva mig som väldigt öppen, utåtriktad, skum (fast för det mesta på ett positivt sätt), besittandes en väldigt lam, omogen och sjuk humor. Tycker även om att se mig själv som en omtänksam, mogen och emotionellt intelligent person. Förhoppningsvis så uppfattas detta även utåt. Trots allt är människor fascinerande på det sättet att vi är alla så olika, formade efter vad vi gått igenom och hur vi har hanterat alla situationer vi någonsin hamnat i och alla känslor vi har haft inom oss. Det är en bit av allt detta som min blogg också kommer att handla om. Ser fram emot detta skrivande, som tidigare nämt, kommer vara något av ett dokumenterande av världen sedd ur min synvinkel.

//Madeleine 


New beginnings

Detta ögonblick är väldigt speciellt, på många olika sätt, av många olika anledningar. Jag sitter nämligen just nu och skriver på mitt första blogginlägg sen 5/8 2006. Ett ganska bra tag sen jag skrev någonting i denna blogg, kan man ju lugnt säga. Jag har dock på senare tid känt för att bli aktiv i mitt bloggande igen. Inte för att bloggande har gått och blivit mainstream igen, utan för att det nu är sommar och det kommer hända en hel del sjukt grymma saker som jag förmodligen kommer må bra av att dokumentera. Sen att andra människor har möjlighet att se vad Madeleine, Maddie, Madde, vad du nu vill kalla mig, har för sig under sommaren är ju bara en trevlig bonus. Jag älskar att skriva, och eftersom jag har en snygg hemsida är det väl inte mer än rätt att jag faktiskt utnyttjar den till att göra just det? Så från och med detta speciella ögonblick kommer det finnas uppdateringar om vad jag än känner för att skriva om, vilket kan bli, i stort sett, vad som helst. Nu är det sommar och därmed dags för både min och bloggens nya början.
 
//Madeleine